Az én házam a te házad is: A világ 5 leginkább családbarát országa

boy-958457_960_720.jpg

Ma van a gyermekek jogainak világnapja, így nekik is joguk van ahhoz, hogy nyugodt körülmények között tudjanak nyaralni a családdal és békésen tudjanak játszani egy külföldi országban is.

Egy nemrégiben elvégzett kutatásban kitelepülteket kérdeztek meg arról, hogy értékeljék a világ leginkább családbarát országait a vendégszeretet, gyerekekhez való hozzáállás, a biztonság és családbarát tevékenységek szempontjából. Az eredmények talán meglepőek lesznek… Ne felejtsd el November 20. A gyerekjog világnapja. További infó Gyerekhang kampány

1. Uganda

Uganda volt a kutatás zsákbamacskája. Úgy ítélték meg, hogy az összes vizsgált ország közül itt a leginkább elfogadó a gyerekekkel szembeni hozzáállás. Minden válaszoló kiemelkedőre értékelte az országot melegségéért és vendégszeretetéért. Minden korosztályból tárt karokkal fogadják a gyerekeket.

Bizonyára számtalan lehetőség van a szórakoztatásukra és a lefoglalásukra – különösen szeretik a vadvilágot. A Bwindi Impenetrable Nemzeti Park ad otthont a hegyi gorillák egyik legnagyobb csoportjának. A Kibale Nemzeti Parkban egy nagy csapat csimpánz van. Az Erzsébet királynő Nemzeti Parkban leopárdokkal lehet találkozni, míg a Viktória-tó és a Murchison-vízesés nagyszerű célpontok a kempingtúrákhoz.

uganda_pixabay.jpg

2. Tajvan

Tajvan magas pontokat kapott gyerekbiztonsági intézkedésekből, és a gyerekes családokhoz való hozzáállás szempontjából a kelet-ázsiai országok közül is a legmagasabb pontszámot kapta. De a gyerekek – különösen a tinédzserek – számára Tajvan leginkább a buborékos tea otthonaként ismert, ami egy olyan teaalapú ital, amibe gyümölcslevet vagy tejet kevernek, és rágós tápiókagolyókkal töltik meg.

Habár Tajvan több, mint néhány extrém kávézó. Éjszakai piacai színesek és élénkek, és egy természetes forrásban megmártózni is nemzeti hagyománynak számít. Különleges hegyi tartományaiban családbarát túraútvonalak és kerékpárútvonalak is találhatók.

Úgy tűnik, Tajvan tudja, hogyan vonzza be a gyerekeket – ne lepődj meg, ha a tied a tajpeji Modern Toilet éttermet választja a kirándulás megkérdőjelezhetetlen fénypontjának.

taiwan-3617060_960_720.jpg

3. Costa Rica

Costa Rica magas értékelését meleg időjárása miatt kapta, és azért, ahogy a helyiek elérik, hogy a családok otthon érezzék magukat. A ticók büszkék az országukra és annak biológiai sokféleségére, és azt akarják, hogy te és a családod is ugyanannyira szeresd a helyet, mint ők.

Felfedezni ennek a gyönyörű országnak az esőerdeit, vulkánjait, és folyóit, sok tekintetben olyan, mint ellátogatni egy óriási, természetes nemzeti parkba. A ködös, felhők mögé bújó erdőket függőjárdákon és hidakon átmenve lehet teljes valójukban meglátni. Az esőerdők folyamain vadvízi evezések zajlanak. A meleg vizű források pedig egyszerre nedvesek, vadak, és melegek. Ha hozzáadod, hogy Tortugueróban teknősöket láthatsz, Monteverdében pedig kolibriket, megkapod a tökéletes családbarát úti célt.

sloth-1879999_960_720.jpg

4. Thaiföld

Semmilyen más kultúra nem kényezteti el annyira a gyerekeidet, mint a családszerető thai. A tuk-tuk sofőröktől a narancsköpenyes szerzetesekig mindenki előtt egy mágikus belépőkártya lesz a gyereked a thai társadalomba, mégpedig a legautentikusabb szinten.

Thaiföld olyan gyerekbarát látványosságok miatt kapott magas pontszámot, mint a szentélyek, strandok, és a vadvilág. Jól kiépített infrastruktúrája miatt a gyerekekkel való utazás megy, mint a karikacsapás. A helyiek ezenfelül nemzeti gyereknapot is tartanak; január második szombatján a gyerekek ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket, és egyéb ingyenes programok várják őket szerte az országban.

buddhism-1822518_960_720.jpg

5. Görögország

Görögországban a család az élet egyik sarokköve, ezért nem meglepő, hogy a családokat tárt karokkal várják. Az éttermi vacsorák gyakran közösségi eseményekké válnak. A fapadokkal keretezett hosszú asztalok jellemzőek, és csak percek kérdése, hogy a gyerekeid szabadon rohangáljanak az új barátaikkal, így te hátradőlhetsz, és elkortyolhatsz egy pohár hűvös bort. Vagy éppen kettőt.

Szembetűnő változás Európa egyéb részei után, ahol a gyerekeket zavaró kellemetlenségként kezelik. Görögországban ünneplik, és minden tevékenységbe bevonják őket, mint a kecskék terelése, a halak elszállítása a mólóról, vagy törni egy vekni kenyeret. A család, ahogy a görögök mondják, a természet legnagyszerűbb mesterműve.

Tovább olvasnál? A cikkeink forrása: www.travelhunter.hu

sea-3215616_960_720.jpg