7 tipp utazáshoz egészségügyi problémával küzdőknek

pixabay-sick.jpg

Útnak indulni egy egészségügyi problémával lehet stresszes, de teljességgel lehetséges, hogy biztonságosan utazzunk, hogyha megtesszük a szükséges óvintézkedéseket és magunkkal visszük a megfelelő gyógyszereket. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 7 tippet betegségben szenvedő utazóknak.

  1. Többszörös gyógyszeradag

Az utazás lehet kiszámíthatatlan. Késve induló vonatok és törölt repülőjáratok káoszt okozhatnak az utazási tervünkben, így a nehézségek esetére inkább csomagoljunk több gyógyszert, mint amennyire valóban szükségünk lehet. Ha nem beszéljük a helyi nyelvet, vagy nem esik útba gyógyszertár utazásunk során, akkor még fontosabb, hogy csomagoljunk be többet, mint amennyire szükség lenne - szétválogatva a gyógyszereket különböző táskákba és helyekre a csomagunkban, hogyha hajlamosak vagyunk elveszíti a dolgokat, mindig maradjon tartalék.

Sok utazási szakember javasolja, hogy a gyógyszereket eredeti csomagolásukban vigyük magunkkal. Így, ha bármi is történne a csomagunkkal, akkor sem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. 

 2. Tartsuk magunknál az egészségügyi állapotunkra vonatkozó információkat

Mindig legyen kéznél az alapvető egészségügyi információinkat tartalmazó leírás, így vészhelyzet esetén védve vagyunk. Az okostelefonokra, már letölthető betegkártya alkalmazás, melyben megadhatunk információkat allergiáinkról és aktuális betegségeinkről, de ugyanolyan hasznos a nyomtatott kártya, vagy az orvosi figyelmeztetés tartalmazó karkötő viselése, mely felhívja a figyelmet a betegségünkre. Most nem szeretnék senkit sem reklámozni, de a Google a barátunk :)

smartphone-1894723_960_720.jpg

 3. Tisztázzuk egészségügyi állapotunkat az utasbiztosításnál

Részletek maradhatnak ki az alap utazásbiztosításokból, így jobb tisztázni, hogy kiterjed e az általunk kötött biztosítás a betegségünkre, ezért győződjünk meg erről alaposan, amikor megkötjük utasbiztosításunkat. Bár a már diagnosztizált betegség biztosítása lehet drágább, ez elengedhetetlen. 

4. Járjunk utána a vakációnak

Nem minden vakáció jön létre egyformán. Akár foglalunk egy csomagot Spanyolországba vagy belevágunk egy luxus folyami hajós kirándulásba, fontos, hogy alaposan utána járjunk a részleteknek. Győződjünk meg róla, hogy a légi- vagy hajótársaság rendelkezik kerekesszékkel és barátságosan kezelik e a fogyatékossággal élőket, tisztázzuk állapotunkat, allergiáinkat és egyéb követelményeinket a nyaralás foglalásakor. 

 5. Keressük orvosi ellátást

Miután lefoglaltunk egy nyaralást, ragadjuk meg a lehetőséget és nézzünk utána az orvosi ellátást nyújtó helyeknek a választott úti célon. Forduljunk az utazásbiztosítás szolgáltató csapatához, hogy információt kaphassunk a helyi egészségügyi ellátásról és mentsük el a részleteket telefonunkba, így vészhelyzet esetén felvehetjük velük a kapcsolatot. 

computer-1149148_960_720.jpg

6. Ne vigyük túlzásba

Míg az utazás izgalmas időszak lehet az egész család számára, győződjünk meg róla, hogy nem terheljük túl magunkat, vagy nem okozunk magunknak kárt. Még ha ez azt is jelenti, hogy kerekesszéket bérelünk, elkerüljük a medencéket vagy duplán ellenőrizzük az összetevők evés előtt, ne feledkezzünk meg, az utastársainkról. Az utolsó dolog, amit akarunk, a kórházba kerülés!  

7. Vigyünk magunkkal valakit

Az legújabb kutatások azt állítják, hogy az emberek 15%-a dönt úgy, hogy egyedül utazik, mivel csábító lehet a kötöttségek nélküli elmenekülés gondolata.

Azonban, ha betegségünk miatt segítségre szorulunk, esetleg nem vagyunk benne biztos, hogy képesek leszünk egyedül kezelni a tüneteket, akkor fontolóra kell vennünk, hogy partnerrel utazzunk, aki segítségünkre lehet. Itt van mindez - a 7 legjobb tipp amit követhetünk, ha egészségügyi problémával kelünk útra. Ne feledkezzünk meg a biztonságról, tervezzünk előre és élvezzük ki minden percét az otthontól távol töltött időnek.

Tovább olvasnál? A cikkeink forrása: www.travelhunter.hu

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz vagy kedveld az oldalunkat!